10. december

Vi har haft besøg af 3 hvalpefamilier. Mie og mads, Ole og Connie, Odette og John. Så virkelighen om at vores små elskede dyr skal videre, er ved at gå op for os. Det bliver en kæmpe omvæltning, både for dem og for os. Vi beder til, og håber at alle har noget "barselsferie".

I dag skal Patrick og Camilla komme - men VEJRET, og dermed vejene. Det sneede og tøede i går, og i dag er det 2 graders frost.

Vi beder til at de nye familier er meget sammen med deres nye familiemedlem. For de skal vænne sig til meget nyt. Vi formår nok ikke at de er renlige. Ikke mindst fordi vejret er som det er. De små fryser i frostvejret, så de kan kun være ude rimeligt kort. Det bedste ville være, at de var vænnet til at besørge ude. Lige nu forsøger vi os med, at de besørger på aviser. Og det lykkes - rimeligt ;-I  

 

11. december

De små vil forfærdelig grene i kontakt med deres mor. Hun har fået nok af dem, og alligevel. De sidste par dage er hun hoppet ind til dem når der er sket for voldsomme ting. En gang slog en hvalp sig og hylede. Akema reagerede omgående ved at hoppe ind til dem, og lagde en dæmper på den/dem. Her til morgen hoppede Akema ind til ungerne og lod dem die. Senere tog vi nogle unger uden for indhegningen, og Akema legede med dem! Det så gangske skægt ud. De små forstod hurtigt, at det var deres mor der bestemte legen.

12. december

Det er koldt. Det kan nok ikke undre ret mange på denne årstid. Men når man/ det er Søs og jeg/ bor i et stort gammelt hus, er det også koldt inde. Det gør det ikke bedre, at fyret har drillet et par nætter. Det har taget lang tid, bare at få temperaturen op på 19 grader. Heldigvis har de små taget det med højt humør. De er ude nogle gange i løbet af dagen, og nyder der meget. Dog vil de gerne ind efter ti/femten minutter. Det er smart, at vi har en kattelem i døren. Den har de små fundet ud af at bruge.

 

13. december

Det er faktisk rørende hvordan vores fire katte tager de små.

I dag var det den norske skovkat der lagde sig helt fladt, og lod to af de små undersøge sig, uden at katten lod sig mærke med det.

I eftermiddag, da hvalpene var ude, kom vores hest - Felicia spadserende ind i haven. Hun havde lagt noget af hegnet ned mellem folden og haven. Felicia ville hilse på de små. De var ret imponeret. Sad på rad og række inden for gitteret, med store øjne. (se film og foto)

Ny dag. Fortsat vinter. Knapt så koldt - nu har vi 20 grader inde. Godt at de små har "flyverdragt" på hjemmefra, så vi ikke skal gi' dem tøj på når de skal ud, og tage "flyverdragten" af når de kommer ind.

Vi ville også skulle holde rede på 9 flyverdragter - hvis der er hvis. De små skal jo ha' den rigtige farve på;-)

14. december

Så er der 10 dage til juleaften - hvis nogen skulle være i tvivl.

Vi bruger relativt meget, at lade de små gå ud i haven gennem kattelemmen. Det gjorde morgensituationen mindre hektisk og kaotisk. Inden noget andet, åbnede jeg kattelemmen, og næsten alle de små jublede ud i børne-haven. Jeg ku' så i fred og ro tørre op og lave morgenmad. Genialt - hvis jeg selv skal sige det.

Jeg har ringet til den lokale avis, og fortalt om miraklet i Svejrup! 9 havlpe født over tre dage! Og at alle lever i bedste velgående. Det er da et mirakkel.

15. december - 9 dage til juleaften

Vi har nok at se til. Vi har ofte hvalpebesøg. Til jul får vi huset fyldt med familien. Alle glæder sig til at komme og se -, og til være sammen med hvalpene. De glæder sig måske også til at være sammen med os :-I

Vejret er slået om. Det er ikke frost, men vådt. Så nu er det ikke så smart, at de små er ude for længe ad gangen, så de bliver våde og kolde. I stedet må de blive inde i "børnehaven". Det er der lidt utilfredshed med. Så, nu bare vi nu ikke får klager fra forældrene?! - Men så må vi forlange at de små har regntøj og gummistøvler med i Børnehaven.

Hold da op - hvor er de små søde og kærlige. De leger og slås kærligt. Nogen gange er kærligheden noget voldsom.

16. december - ca 8 dage til jul

Nyt:

Fra i formiddags havde vi besøg fra Holland. Det blev i høj grad til hunde og hvalpe snak. Over middag blev vi enige om, at tage alle hvalpene med en tur til stranden. De små blev placeret i en transtortkasse og i en kattetransporter, og så gik det de 4 km til stranden i biler. På vejen traf vi et ægtepar som kom fra Højer, for at se kunst. Dem overtalte vi til at tage med ned til stranden.

Det var et forrygende syn at se 9 hvalpe suse rundt. De små var i høj grad efter deres mor, og mere i sneen end i strandkanten. Ingen tvivl om at det blev en kæmpe oplevelse for alle!

Vi har nu et meget godt "billede"/ indtryk af den enkelte hvalp. På torsdag kommer dyrlægen og tjekker alle hvalpene. Straks derefter ved vi hvor den enkelte hvalp skal hen. Vi vil bare lige sikre, at de er helt i orden. Om man så' ka' sige.

De er alle jublende søde. Alle spiser og leger, er nemme at have kontakt med. Er dejlige at kysse. Vi er sikre på, at vi har funde rigtig gode hjem til de små. Det er smerteligt at tænke på, at vi skal af med dem. Men sådan er hundelivet. Men det er en kæmpe trøst, at det er gode og kærlige hjem.

Vi taler ofte om, at vi håber at det bliver muligt, at holde kontakt med alle. Og det ville være skønt, om vi kan mødes en gang om året. -

De fleste har nu ørerne oppe. Mange har blå pletter på tungen. De skifter farve. Det er fortsat svært at sige hvilken farve de endeligt vil få. Der er en som angiveligt får sammen farve som Okito. De andre er fra lys over grå til ulvefarvet. Lige nu er det som flere er blevet mere grå.... Men grå bliver de ikke - kan vi næsten love.

Yderst til venstre kan du gå ind i

"DAGBOG"


- og læs
uge for uge