Pludselig gik det stærkt og rigtigt godt! Den 10. juli kl. 13.30 blev den første havlp født. Kl 14.40 var fire piger og en dreng. Kl 19.30 blev sidste havlp født! Ialt 6 piger 3 drenge :-)

Amanij von den Wuppertatzen og vores Carmen er begge meget venlige og nemme hunde. De er begge udstillet mange gange, og har opnået meget flotte resultater. Deres indavlskvotient er et stort: O

kl 5 - Trods det er to et havlt år siden, at Akema fødte sit sidste kuld - husker vi det som det var i forgårs!

Carmen har sitrende uro. Hun kan ikke finde hvile nogen steder. Når vi lukke hende ud, søger hun "huler" i alle hjørner!

Inde for - ved hun ikke hvor hun vil være, og går uroligt rundt.

Vi kan ikke ha' at hun begynder af føde ude. Mest for at undgå, at fødslen sker på den bare jord! Og inden for - kan vi bedre holde øje med hende.

Akema (Carmens mor)fødte på min seng! Det har kostet min gode dyne .- alle tre gange! Men skidt....!

Som med Akema - er det et par dage for tidligt....?! Som med Akema - er det formodentlig 9 hvalpe! Og som Akema - er det tidligt om morgenen, at fødslen går i gang - man ku' si', at vi så er i træning? - Men aaahheee - Vi (jeg) er alligevel oppe!?? En god stærk kop kaffe er skænket i kruset. Så er det bare at vente og håbe.....

6.15 - Carmen har fundet lidt ro i hundehuset. Det / hundehuset benyttes elles kun sjældent! Det skal være voldsom regnvejr - eller skyggepladsen under hængepilen skal være totalt optaget! Førend en af hundene benytter hundehuset!

Jeg er nød til, at gå og holde øje med Carmen. For vi vil ha' hende inden for og føde! Det er ikke nemt at hjælpe i hundehuset!

Kl 7.30 - Carmen gå fortsat hvileløs rundt. Vi har gjort det klart vi kan -finde på at gøre klart...... så bare Vente....! :-)

Kl 12.45 - Vi venter :-) og er klar til at ta' foto!

Kl er nu 19 - Til nu, er der 6 piger og to drenge. Alt er gået godt og meget stærkt! Men vi har en formodning om, at der er en hvalp endnu. Derfor har vi ringet til den "kørende dyrlæge" Lise. Og hun er på vej.

Vi vil være sikre på, at der ikke er en hvalp endnu, som lader vente på sig. Dr Eger - talte ni. Men det kan snyde!

Netop som "den kørende dyrløge" ankom kl 19.30 - var den 9'ende hvalp lige født!!! Vi fik Carmen og hvalpene tjekket. ALT GODT! 6 piger og 3 drenge!

11.7. Natten er  forløbet rimeligt stille og roligt! Carmen er en dygtig mor!

her over - 12.7. 2017 en morgenlur

13. 7. Hvalpene har taget mellem 50-100g på i løbet af et døgn! - se foto her under!

14. 7. Hvalpene har taget omkring 50g på i løbet af et døgn! Carmen forlader hvalpene i korte perioder, for at være sammen med vores andre hunde- se foto her under!

15. 7. Alt er roligt og går godt! Hvalpene mosler rundt. Fra tid til anden, går Carmen fra hvalpene, eller ligger uden for hvalpekassen! Når Carmen er ude - søger hun rundt, som hun søger andet sted til hvalpene!
Hvalpene tager fint på. I går havde de taget fra 50 til 75g på! De vejer over 500g. De ændrer langsomt farve. De er bare så lækre! Om en uge, har de fået øjne og går rundt!
Vi glæder os allerede til, at de kan komme ud. Og vi overvejer nu, at få lavet en mindre hvalpehave. - De tidligere hvalpekuld har brugt kattelemmen til at gå ind og ud! Det er alle tiders syn og dejligt nemt - for os!
I går var Akema - kort inde og se til hvalpene. Det accepterede Carmen. Men vi er meget forsigtige med, at have døren lukket, ind til hvalpene! For der  må  ikke ske de små noget! Ligesom at vi ikke tør ha' hvalpebesøg endnu, fordi de små er for modtagelige for forskellige sygdomme. - Nå de er et par uger kan vi/de ha' deres første besøg - men gæster skal vaske hænder og ta' skoene af! Alt er roligt og går godt! Hvalpene mosler rundt. Fra tid til anden, går Carmen fra hvalpene, eller ligger uden for hvalpekassen! Når Carmen er ude - søger hun rundt, som hun søger andet sted til hvalpene!
Hvalpene tager fint på. I går havde de taget fra 50 til 75g på! De vejer over 500g. De ændrer langsomt farve. De er bare så lækre! I løbet af en uge har de fået øjne og går rundt!
Vi glæder os allerede til, at de kan komme ud. Og vi overvejer nu, at få lavet en mindre hvalpeh
ave. - De tidligere hvalpekuld har brugt kattelemmen til at gå ind og ud! Det er alle tiders syn og dejligt nemt - for os!
I går var Akema - kort inde og se til hvalpene. Det accepterede Carmen. Men vi er meget forsigtige med, at have døren lukket, ind til hvalpene! For der ikke må ske de små noget! Ligesom at vi ikke tør ha' hvalpebesøg endnu, fordi de små er for modtagelige for forskellige sygdomme. - Når de er et par
uger kan vi/de ha' deres første besøg - men gæster skal vaske hænder og ta' skoene af! :-)

foto fra 15. 7. morgen

- her til venstre, kan du gå til Carmen's og Amanij's side !

Og Carmen's dagbog UGE 2 - til højre