26. november

Alle hvalpekøbere ønsker at vide hvilken hvalp der er deres.

Vi kan sagtens forstå ønsket.

Det nemmeste for os ville være at gi’ købere og hvalpe et nummer men… det er vores ansvar at hver hvalp kommer til den familie den passer bedst i. Det tager tid for os at lære hvalpene at kende, og først når de er en seks til syv uger kan vi endeligt vurdere den enkelte.

Den lille forsigtige hvalp, er ikke bedst tjent med en familie med børn, hvor der er fuld fart på – selv om de syntes, at den er den kønneste med den rigtige farve.

Eller, et andet eksempel kunne være, at den familie der har et par store hunde i forvejen, ikke skal ha’ en lille forsigtig hund.

En familie der har hundeerfaring, og der kender Eurasieren, samt har tid og plads, vil kunne matches med en mere forsigtig hund.

En familie der drømmer om / og vil udstille og avle på deres nye hund, skal naturligvis ha’ den hund vi vurderer der egner sig til det.

Vi skal have alle hvalpe dyrlægekontrolleret og chippet og vaccineret kort før jul. Derefter vil vi fordele hvalpene. Vi håber at I har tålmodighed og  forståelse.

 Venlig hilsen Tonni Museth

27. november

Hold da op. Tiden går hele tiden stærkt. Hvalpene har fået tænder. Vi syntes de er blevet store. De leger med hinanden. Det er rørende og sjot at betragte. De spiser nu en blanding af hundemad med A38 - fire gange i døgnet. I nat var vi oppe kl 2. Akema var aldeles ligeglad med at hvalpene hylede. Så vi gik i gang med at gi' dem en hvalpeblanding. Hvilket gjorde, at Akema alligevel forbarmede sig, og lagde sig op til dem, og lod dem die.

Kl 6 var der gang i hvalpekassen igen.

Spørg om vi er trætte! - Vil vil svare: Jov vi er trætte, men glade! Det er en super fantastisk oplevelse at ha' 9 hvalpe. Den ene skønnere end anden. Det er godt vi ikke skal vælge, hvilken vi selv vil ha'. De er super fantastiske hver og en! De bliver kysset og krammet. Så der bliver noget at leve op til, for de familier de skal bo hos! ;.)

28. november

Så er morgentjansen klaret. Puha'. 9 munde at mætte, og 9 rø.. at tørre op efter. Og det skal ske hurtigt efter hinanden.

Kl 2 i nat var hvalpene helt sikker på at de ville have service både for og bag. Vi så noget søvnige på hinanden. Blev hurtigt enige om at hvalpenes krav var så masivt, at uanset principper, var der ingen vej uden om. Akema lavede sig glansnummer - ville ikke gå i kassen og give mælk. Hun så syrlig på os, og signalerede, at det kunne vil selv klare. Mens vi lavede maden klar, var Akema imidlertid alligevel gået op til ungerne.

Kl 6 var der fuld gang i den igen. Ingen vej uden om. Samme historie som i nat! - Vi holder alle fast i vores principper.

For tiden skifter hvalpene farve. Vi vil i løbet af degn tage nogle billeder så det kan ses!

29. november  / morgen rapport

Hvalpene har sovet i "Børnehaven". Det har faktisk været en succes. Vi har ikke været op og gi' hvalpene mad. Akema har vækket mig en enket gang - ved 2'tiden, og fik lidt at spise og var en smut ude.

Kl 6 fik alle mad. Det er ikke meget de små får af Akema. Men jeg var klar med hvalpe mad, som de små lapper i sig. Og nu kl 7 er der fred og ingen fare.

I går blev de små placeret i "Børnehaven". Der var en latent uro og general utilfredshed. Jeg er rimelig sikker på, at der var for varmt. De små er i god stand, - som man siger om en frue "der trives". De har fået en god pels, - som de fleste fruer der trives, ligeledes har. - Så utilfredsheden har helt angiveligt skyldtes, at de små havde det for varmt. - Husk det! En Eurasier trives bedst i en temperatur under 21 grader.

Nogle af hvalpene er ved at få blå tunge. Eller rettere: de er begyndt  at få blå pletter i kanten af tungen. Det er jo et "varemærke" at de har en tunge med blå plamager.

30. november / aften rapport

Jeg har været væk i godt en døgn. De er jo vokset de små. Heldigvis kan de kende mig endnu! Tænk om de havde glemt mig, og jeg skulle til at bygge en fortrolighed op igen....

1. december

Så er vi i julemåneden. Vi skal til at tænke på juleaften og julegaver. Jeg må indrømme at jeg er fyldt med de små hvalpe, og kan ikke ønske mig mere end at finde nogle rigtig gode hjem til dem! Så det ønsker jeg mig!

Det ville være skønt at de små kunne løbe rundt i haven. Men det er under frysepunktet, så det er for koldt. Det varer ikke længe, inden vi er nød til at finde på noget, hvor de får mere plads. Vi lader dem løbe rundt i hele underetagen. Men det nødvendigt at vi med rundt med papir og klude, for de taber noget, temmelig ofte. Og det er ikke så rart at træde i.

Kattene er så småt ved at have vænnet sig til de små. Det bliver sjovt når de begynder at lege sammen.

2. december

Vi har haft besøg af de første "hvalpeForældre". Det er godt at mødes, og få ansigter på de mennesker der skal overtage vores små.

Okitio's mennesker var her også i går. De var her uden Okito, for at han ikke skulle lave uro i flokken. Det var rigtigt hyggeligt, og de nød tydeligvis at være sammen med deres "børnebørn". Men det bliver nu skægt at præsenterer Okito for sine unger.

I går eftermiddags havde vi ungerne ude i haven. De nød det helt utroligt. Desværre var det så sent, at der ikke var lys nok til at tage foto eller film. De må vi få gjort i dag.

Det har sneet. det er koldt. Men igen, må vi konstatere, at hvis det er for varmt, over 22 grader, bliver de små klynkende. Så vi har slullet for varmen i "børnehaven" og alligevel er der rigeligt varmt.