6. og 7. januar

Hvalpen bliver stor. Det går gå stærkt, som I kan se her på vores hjemmeside. Efterhånden fylder - og kræver de "små" mere og mere.... De sover betydelig mindre, leger mere og voldsommere. Det er rigtig godt, at både Akema og tante Aida gider lege med hvalpene.

De er flere gange om dagen ude i den stor have i en time eller to. Og de kan blive trætte, men er ikke meget for at vise det. Og de er ikke så meget for at skulle ind. Men en godbid er altid et godt lokke middel. Samtidig er det en god ide at have en bestemt lokkelyd, eller et ord som betyder "godbid"! Det reagerer de ellerede på! Vi bruger ordet "se"! Det er tilpads kort og klart! Og hvalpene komme susende.

Nogle gange har vi givet dem et stykke tørret "kød". Det er som et kødben for dem! Og de vogter over det, så ikke engang Akema kan tage det fra dem.

I går aftest havde vi alle hvalpene og Akema med til ringtræning. Udelukkende for at de små kunne opleve en helt fremmede situation og de kunne få hilst på en masse fremmede hunde og mennesker. Hvalpene tog det rigtig godt. De var meget stille og noget betuttet. De fremmede hunde var søde, nysgerrige og forsigtige. Trods det havde vi hvalpene på armen det meste af tiden!

7. januar morgen

Til morgen lød et hyl kl 5.15 - afsted ud af sengen, men hylet stilnede af inden jeg nåede frem. og hvad der var på færde fik jeg ikke vished for.

I går nat, vågnede jeg ved, at jeg kunne høre at der var hvalpe som legede uden for. Vi spærre således, at kattene kan komme ind og gå ud. Men det skulle ikke være muligt for havlpene at gå ud. De små havde sat gang i et party. De jublede da de så mig. En forhindring var blevet væltet, så de kunne komme til kattelemmen.

Trods jeg sagtens kunne sove en time elle to endnu, blev der ingen diskution: jeg lavede mad til de "kære" små. Efter en god time var der rimelig ro igen.

Kl 6 var de livlige igen. Jeg smurte leverpostej madder, som de små kastede sig over. Og morgenen kunne tage sin vanlige rytme - de andre hunde, heste og katte og så kaffen.....